Milyen bőrproblémákat eredményezhet a fogamzásgátlók szedése?

1025
HOZZÁSZÓLÁS:

A hormonális fogamzásgátló tabletták szedése kapcsán számos olyan kisebb kozmetológiai eltérés, ritkán komolyabb elváltozás léphet fel, amely a tablettát szedő nő szempontjából fontos lehet, és felhívja a figyelmét, hogy nőgyógyászhoz, illetve bőrgyógyászhoz forduljon.

A nőgyógyász ma már figyelembe veszi a fogamzásgátló tabletta felírásakor a nő hormonális viszonyait (hormonálisán ki-egyensúlyozott, ösztrogén-túlsúlyos, illetőleg androgén-túlsúlyos típus). Mindennek igen nagy jelentősége van, hiszen a kialakuló mellékhatások jórészt attól függnek, hogy mennyire egyénien történik a kezelés beállítása.

A jól megválasztott fogamzásgátló alkalmazásánál a nem kívánt hatások ritkán fordulnak elő, de ezek ismerete hasznos valamennyi, gyógyszert rendszeresen szedő nő számára:

♦ A tabletták szedését követően fokozódhat a bőr fényérzékenysége, amelynek következtében az arcon és a nyakon, mint a terhességi foltok esetében, barnás, foltos területek alakulhatnak ki. Különösen a fehér bőrűeknél lehet ezzel a mellékhatással számolni. egeszseg-bor-szepseg-borapolas-noi-arc-8

♦ A tabletták összetételétől függően fokozódhat, illetőleg csökkenhet a faggyúmirigy-elválasztás, ennek megfelelően a bőr zsírosabbá vagy szárazabbá válhat. Ennek függvényében a pattanásos panaszok súlyosbodhatnak vagy javulhatnak.

♦ A tabletták szedését követően az első hónapok alatt akár hajhullás is felléphet , amely általában átmeneti jellegű és 1-2hónap múlva magától megszűnik. Ha viszont a fokozott hajhullás, azt komolyabban kell venni, és tanácsos orvoshoz fordulni.

♦ Ritkábban hajszálértágulatok is megjelenhetnek, főleg az arcon és a törzs felső részén.

♦ A nyálkahártyák részéről a makacs hüvelygyulladás hívhatja fel a figyelmet a hormonális fogamzásgátló tabletták elhagyásának szükségességére.

A fogamzásgátló szerek nemcsak a nem kívánt terhességet előzik meg, de a bőrgyógyász kezében számos bőrbetegség kezelésének is eszközei napjainkban!

1025
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

19503
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]