Mit tehetünk a bőr korai öregedése ellen?

1051
HOZZÁSZÓLÁS:

A dermatológia kutatások megmutatták, hogy a bőr biológiai öregedése tulajdonképpen csupán a hatvanas évek után kezdődik. A korai ráncok, a megereszkedett bőr és a lötyögőssé váló kontúrok tehát ezek szerint soranctalanitas-idoskkal tovább elkerülhetők, mint ahogy sokáig gondolták. Ha a bőr tehát sokkal korábban petyhüdtebbé válik, az öröklött hajlam következménye lehet, de esetleg múlhat a nem megfelelő életvitelen és a káros környezeti hatásokon is.

Mi a gének szerepe?

A bőr öregedésének belső okai között főszerepet játszanak. Nem csupán az született velünk, hogy száraz vagy érzékeny, olajos, esetleg ellenálló a bőrünk. A kötőszövet minősége és ellenálló képessége is öröklött adottság, amit nem lehet megváltoztatni.

A kötőszövet ilyen veleszületett gyengeségét jelzi például a cellulit, az arcon átsejlő vörös hajszálerek, a visszerek és az aranyér. Ha a családban előfordul hajlam az ilyen bőrelváltozásokra, akkor jól teszi az ember, ha igyekszik minden olyasmitől óvni a bőrét, ami még külön gyengítheti a kötőszövetet.

Nem is kérdéses: az egészséges életmód frissen tart

Ami az életmódot illeti, azt természetesen nem lehet teljes mértékben alárendelni a szépségnek. Azokat a tényezőket azonban, amelyek bizonyítottan ártanak a bőrnek, legalábbis ismernünk és lehetőség szerint kerülnünk kell.

Mindenekelőtt komolyan kell venni a tartós stresszt, mint öregítő ténsezőt. méghozzá két ok miatt: az állandó feszültség görcsbe merevíti az arcizmokat. A rugalmas rostokra ható húzóerő növekszik, és ez túlságosan igénybe veszi a nyújthatóságot.

Ezen kívül a stresszhormon, az adrenalin összehúzza a véredényeket, ami különösen a bőr felszínének finom hajszálerein érezhető. Kialakulhatnak olyan területek, ahol a bőr tápanyag- és oxigénellátása nem kielégítő.

A kortizon, a másik stressz-hormon, az adrenalin ellentéte, gátolja sejtosztódást és a kollagénrostok képződését. Aki a munkahelyén és a családban nem tudja elkerülni a mindennapos stresszt, az legalább azt tanulja meg, hogy hogyan dolgozhatja fel jobban lazító gyakorlatokkal.

Jelentősen lassítja az öregedési folyamatot az egészséges táplálkozás, a kiadós alvás és a rendszeres testmozgás. Bár a meglevő ráncokat evéssel, tornával vagy alvással nem lehet eltüntetni, az öregedésnek ezeket a jeleit a megfelelő életmóddal elodázhatjuk, s összességében megtarthatjuk a fiatalos megjelenést.

1051
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23581
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]