Így kezelheti temészetesen a vágásokat, a horzsolásokat és a sebeket

1277
HOZZÁSZÓLÁS:

Mindig kövessük az elsősegélynyújtás szabályait, amikor a bőr megsérül. Ha bármilyen kétely merül fel, menjünk el az ügyeletes rendelőbe. Az általános ellátás biztosítása után többféle gyógynövényből készült orvosság áll rendelkezésre azonnali használatra, csak külsőleg, amíg más kikötés nincs.aloe_vera_sebkezeles

Gyógynövények bőrsérülésekre

  • Aloé – a bevágott levélből nyert zselét vigyük fel a vágásra vagy horzsolásra. Az aloé összehúzó és antiszeptikus hatású anyagokat tartalmaz a sebgyógyuláshoz fontos más anyagok mellett.
  • Arnikavirág-tinktúra – vigyük fel közvetlenül vagy gézlapba itatva az ép bőrfelületre égések és szúrások esetén. Az árnikavirág természetes fájdalomcsillapító.
  • Körömvirág-tinktúra vagy balzsam – mossuk meg a vágás és szúrásnyomokat a tinktúrával, vagy kenjük rá a balzsamot. Fájdalomcsillapító, antiszeptikus és antibakteriális hatású.
  • Echinacea-tinktúra – használjuk rovarcsípés esetén, tegyünk egy cseppet a vízbe. Ez a gyógynövény hatásos immunstimuláló szer, amelyet Amerikában kígyómarás esetén használnak. A károsító ágens és az egészséges sejt közötti természetes gát lerombolásának kivédésében szintén segít.
  • Gotu kola-tinktúra – vigyük fel a vágásokra, hogy a sebgyógyító anyagok hatásos kombinációja működni kezdjen, amelyet sok klinikai tanulmányban használtak sikeresen, főleg a sebészeti vágásokon. Gotu kólát Indiában és Indonéziában a lepra gyógyítására használtak.

Ha a seb száraz, jobb kenőcsöt vagy balzsamot használni, folyadékot pedig a nedvedző sebnél alkalmazzunk. Az elsősegélynyújtást követően szükség van egészséges diétára és kiegészítők szedésére. A következő három kiegészítő kulcsfontosságú:

  • C-vitamin bioflavonoidokkal – 1000 mg naponta 2-szer.
  • E-vitamin (száraz forma) – 400 NE naponta.
  • Cink – 15 mg mindennap.

Bevehetjük őket együtt, de a többi kiegészítőtől elkülönítve, hogy más tápanyagok ne gátolják a felszívódást. Mind a három segíti a szöveti újraépülést.

A vitaminok együttesen hatnak, és mindegyik kiváló antioxidáns, segít a toxinok elleni védekezésben.

A C-vitamin nélkülözhetetlen a szöveti növekedéshez és gyógyuláshoz, ugyanúgy mint a fertőzések elleni védekezéshez, az E-vitamin és a cink sebgyógyító.

A legújabb kutatások igazolták, hogy más kiegészítők is segítenek a véraláfutások gyógyításában. A K-vitamin például a sérült erek gyógyulását gyorsítja, és ma már krém formájában is kapható. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy változatos, egészséges diéta szükséges, mint ahogy ezt az American Academy of Surgery (Amerikai Kozmetikai Sebészeti Akadémia) orvosai is felismerték.

1277
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

26891
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]