Előzze meg a bárányhimlőt!

1070
HOZZÁSZÓLÁS:

Hazánkban a bárányhimlő az egyik leggyakoribb fertőző betegség, évente mintegy 50.000 beteget regisztrálnak. Közülük pedig sajnos jó néhányan kórházba is kerülnek, tehát a bárányhimlő korántsem ártalmatlan gyermekbetegség.baranyhimlo-07

Hogyan előzhetjük meg a bárányhimlőt?

1998 óta már van lehetőség hazánkban a bárányhimlő megelőzésére. A védőoltást érdemes még a bölcsőde vagy az óvoda megkezdése előtt beadatni gyermekünknek, mert közösségbe kerülve megnő a fertőzés esélye.

A bárányhimlő nem csak a gyermekekre veszélyes, ráadásul serdülők és felnőttek esetén a szövődmények súlyosabbak és kockázatuk nagyobb. így felnőtt korban is érdemes a megelőzést választani!

A bárányhimlő akár 10-14 napig is eltarthat, ami alatt a gyermekek bágyadtak, nyűgösek és jobban vágynak az anyai törődésre, szeretetre mint valaha.

A kisgyermekeknek nagyon nehéz elmagyarázni, hogy ne kapargassák a viszkető kiütéseiket, pedig azok akár életre szóló hegeket is okozhatnak. Mire felgyógyulnak a betegségből, rájövünk, hogy a bárányhimlő valójában egy báránybőrbe bújt farkas.

A bárányhimlős megbetegedések kb. tíz százalékában szövődmény lép fel, és azt sosem tudhatjuk előre, hogy kinél jelentkezik komplikáció. Leggyakoribbak a felülfertőződések a bőrön, de a központi idegrendszeri és a légúti szövődmények sem ritkák.

A fertőzések jelentősen megterhelik az immunrendszerünket, emiatt kevésbé tudunk ellenállni más betegségeknek. Nem érdemes feleslegesen kitenni magunkat a bárányhimlő-fertőzésnek, hiszen van megoldás. Védőoltással a súlyos lefolyású bárányhimlő, szövődményeivel együtt, teljes mértékben megelőzhető.

1070
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

16972
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]