Tudja meg a legfontosabbakat a májfoltokról

1000
HOZZÁSZÓLÁS:

A májfoltokat gyakran tévesztik össze az öregkori foltokkal. A májfoltok sárgás, barnás vagy feketmajfolte szeplőszerű foltok, amelyek gyakrabban fordulnak elő öregedő embereknél és a negyvenes évek tájékától.

Az öregkori foltok hasonlóak, de felületük egyenetlen, és olyan mintha ráfröccsentették volna őket. A bőr megvastagodott részei, melyekben érintettek a faggyúmirigyek, ami azt jelenti, hogy elsősorban az arcon, a nyakon, a mellkason vagy a hát felső részén jelennek meg. Az öregkori foltok gyakran viszketnek és általában fájdalmatlanok, de az orvosok sokszor leveszik őket, mivel prekancerogének lehetnek.

A valódi májfoltok ismertetőjegyei

Az igazi májfolt (lentigo actinea) kicsiny, kerek, lencseszerű folt, amelyet az erős napsugár hatása okoz. Lehet akár 2,5 cm nagy és néha színében és alakjában valóban a májhoz hasonlít.

A májfoltok főleg az arcon és a kézfejen alakulnak ki. Kialakulásukban szerepet játszanak a bőrpigment (melanin) rendellenességei.

A májfoltok színe sötétebb a szeplőkénél. Bár a májfoltok általában nem betegség jelei, ha valamilyen módon változni kezdenek, orvosi tanácsot kell kérni. Manapság olyan gyógyszerekkel kísérleteznek, melyek képesek lennének a májfoltok színét gyöngíteni vagy magukat, a csúnyának tartott foltokat tüntetnék el.

A Retinol-A vagy Tretionin nevű gyógyszerek az A-vitamin származékai felkapottak voltak a nyolcvanas években. A gyógyszerekkel kapcsolatban vannak ugyan eredmények is, de a hatóanyagot tartalmazó krémek enyhe javulást hoznak, és fennáll a leégés, a kiszáradás, a bőrirritáció veszélye.

Ha nehéz a májfoltokkal együtt élni, jusson eszünkbe, hogy a túlzásba vitt napozás nagyon jó figyelmeztető jelei. Együnk mindennap sárgarépát vagy szedjünk béta-karotin kiegészítőt, hogy segítsük saját testünkben az A-vitamin termelődését. A legjobb kezelés mindenképpen az erős napfény kerülése, összhangban az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia álláspontjával.

1000
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

19499
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]