Melyek a bőr öregedésének jelei és okai?

1146
HOZZÁSZÓLÁS:

Az arc első ráncai a mimikai ráncok. Úgy jönnek létre, hogy bizonyos arcrészek izomzata állandóan iidos-korban-oregedes-oregsegsmétlődő mozdulatot fejt ki a kötőszövet elasztikus rostjaira. 

A bőr öregedésének okai

Az elasztikus rostok mellett a kollagénrostok is döntő szerepet játszanak az öregedésben. Mindkét rosttípus sűrű hálózatot képez, amely viszonylag kevés sejtet tartalmazó gélszerű alapanyagba van beágyazva.

A kollagén tartalmazza a nedvességtartályokat, aminek a fiatal bőr a feszességét köszönheti. Sajnos, a kollagénrostok száma idővel csökken, a maradék pedig nem képes annyi nedvességet tárolni, mint fiatalkorban. Egyre csökken a tágulási képessége, és egyre jobban megkeményedik. Külső hatások (mindenekelőtt a napsütés) lényegesen gyorsíthatják a folyamatot.

A bőr öregedési folyamatában még egy harmadik tényező is szerepet játszik, a bőr hámrétegének csökkenő regenerálódóképessége. A bőr alaprétegében kevesebb új sejt képződik — ennek megfelelően később kevesebb elhalt szarulemezke található a bőr felszínén. Áteresztőbbé válik az a gát, ami a sugárzás és a nedvesség elvesztése ellen véd, az alatta fekvő rétegben található élő sejtek kevésbé védettek.

Nem csupán a ráncok jelzik az évek múlását

A gyűrődések és ráncok, melyek később vonalakká mélyülnek, kétségtelenül a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy a bőr már nem egészen fiatal. Ezzel párhuzamosan azonban megváltozik az arc kontúrja és a bőr feszessége.

Az eltűnőben levő nedvességtartalékok miatt csökken a szövet nyomása, és a bőr felszíne kissé besüpped. Az izmok és elasztikus rostok csökkenő feszessége következtében a szövet követi a nehézségi erő parancsát, és lefittyen – ezt a folyamatot mindenekelőtt a nyak és az orca tájékán lehet nyomon követni.

1146
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

26892
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]