Melyek a leggyakoribb arcápoló készítmények?

1087
HOZZÁSZÓLÁS:

Tudja-e, melyik krémet kenje ide, melyiket oda? Tudja-e, hogyan használja a különféle termékeket?arcapolas-borapolas-szepseg-bor-17

Tudni kell, hogy a kozmetikaiparban igen sok szépítő krém létezik, és mindegyik különböző hatást vált ki. Attól függően kell kiválasztanunk őket, hogy bőrünkkel mit akarunk elérni. Leginkább kozmetikusunktól kérhetünk tanácsot, hiszen ő az, aki ismeri bőrünket, aki tudja, hogyan reagálunk egyik vagy másik kezelésre. Abban az esetben, ha nem jár kozmetikushoz, tartsa be a használati utasítást.

Az arcbőr igényes ápolásához fontos ismernünk a termékek összetételét. Lehetőleg természetes alapanyagú készítményeket válasszon, melyek színezőt és mesterséges illatszereket nem tartalmaznak. Ezek a termékek készülhetnek növényi alapanyagokból, kivonat, tinktúra vagy olaj formájában, valamint tartalmazhatnak tengeri hatóanyagokat: planktont, algát és egyéb összetevőket.

Vizsgálja meg arcát és állapítsa meg, melyek bőrének jellemzői. Ha kevert bőre van, olyan krémet használjon, ami szabályozó és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha száraz vagy zsíros, akkor a pH-értéket a bőrtípusnak megfelelő kozmetikum segítségével egyensúlyba kell hozni.

A következőkben röviden ismertetünk néhány kozmetikumot és azok alkalmazási módját.

Arctisztító tej

Többféle márkát találunk, különböző bőrtípusokra. Az arc bőrének ápolása az arctejnél kezdődik, ezért fontos, hogy a bőr tulajdonságainak megfelelő arctejet válasszunk ki.

Bő mennyiségben vigyük fel, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, a zsírfelesleget, valamint az esetleges sminket, amitől a bőr nem jut levegőhöz. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be az álltól kezdve az orcán, az orron és a homlokon, természetesen a nyakról sem feledkezve meg.

Tonik

Kerülje a túl magas alkoholtartalmú tonikot, ami kiszárítja a bőrt. Természetes illatú, a saját bőrének megfelelő tonikot használjon. Felviheti lágyan paskolva egy vattapamaccsal, vagy permetezővel. Ezután papír zsebkendővel törölje le a bőrt.

Hidratáló krémek

Minden bőrtípusra egyaránt alkalmasak. Ezek a krémek egyfajta korlátot képeznek, ami gátolja a párologtatást, így megakadályozzák, hogy a bőr túl sok folyadékot veszítsen. Mindkét kezére kenjen egy kevés krémet, majd lágyan masszírozva vigye fel az arcára. A száj és a szem környékét hagyja ki.

Szem környéke

Kimondottan a szájra és a szem környékére készített termékek. Általában pihentető, lazító és méregtelenítő anyagokat tartalmaznak. Egy borsónyit kell csak felvinni a ráncokra és a szemhéjra. Kenje szét a krémet, amíg fel nem szívódik.

Bőrtápláló krémek

Sűrű, zsíros krémek, amelyek – amint nevük is mutatja -, tápanyagokat juttatnak a bőrbe. Ideálisak az öregedő, száraz, élettelen bőr számára, hiszen összetételükből adódóan rugalmasabb és bársonyosabb jelleget kölcsönöznek a bőrnek. Ezekkel a krémekkel mélyebben és hosszabb ideig kell masszírozni a bőrt, különösen a száj környékén, a ráncoknál és a legkényesebb részeken. Masszírozhatjuk körkörös mozdulatokkal, vagy csipkedhetjük a bőrt, amíg a krém felszívódik. A szem környékére ne használja ezeket a krémeket, mivel nagyon sűrűek.

Pattanásra kifejlesztett speciális termékek

Pattanások kezelésére használatosak. Pórusösszehúzó tulajdonságaik miatt jobb, ha kozmetikusok által ajánlott termékeket alkalmazunk. Előfordulhatnak krém, zselé vagy folyadék formájában, és ettől függően vattapamaccsal vagy (krém esetén) masszírozással vihetők fel. A pattanások kialakulásában jelentős szerepet játszanak a baktériumok. A baktériumok mozgását megakadályozhatjuk azáltal, hogy nem a bőrt húzogatva kenjük fel a készítményt, hanem addig paskoljuk, amíg fel nem szívódik. Ahol nincs pattanás a bőrön, oda ne kenjünk ezekből a kozmetikumokból.

Tonizáló kozmetikumok

A toka, valamint az arc petyhüdtsége ellen és a bőrszövet túlzott elernyedésének megelőzésére kifejlesztett termékek. Ezekben az esetekben a paskolás és a csipkedő mozdulatok hatnak legjobban. A petyhüdt részeket megpaskoljuk és finoman csipkedjük a bőrt, amíg a terméket beszívja.

Maszkok

A maszkok bőséges választéka között találunk plasztikus maszkot, hőmaszkot és krémmaszkot is, így felváltva alkalmazhatjuk őket, de a készítmény előnyös tulajdonságait akkor tudjuk leginkább kiaknázni, ha a megfelelő technikát a kozmetikustól kérdezzük meg.

1087
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23581
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]