Hogyan hidratáljuk és ápoljuk testünket?

1041
HOZZÁSZÓLÁS:

Bőrünk ápolása nem szorítkozhat az arc felületére. A nyak és a kéz bőrfelülete árulja el leginkább korunkat.testapolas

A nyak bőrének ápolása

A nyak bőrének ránctalanítására, táplálására – függetlenül arcbőrünk típusától – mindig olyan krémeket, pakolásokat alkalmazzunk, amelyek ennek a célnak felelnek meg.

A magas párnákon való alvás, a „kitekert” testhelyzet – amely rendszerint csak rossz szokás -nyújtja a bőrt, és idő előtti ráncosodáshoz vezet. Ennek elkerülésére sokan használnak éjszakára ún. bandázsokat (kötéseket) a toka és a nyak bőrének kisimításához.

A kéz bőrének ápolása

Kezünk bőrfelülete van kitéve leginkább a mechanikai, kémiai és egyéb hatásoknak, ezért talán kezünk bőrével kell a legtöbbet törődni. Szerencsére ma már forgalomba hoznak olyan kézvédő mosó- és tisztítószereket, amelyek nem allergizálnak, és jó hatásfokuk mellett nem szárítják ki a bőrt.

Ajánlatos a kezünket minden este puhító (glicerines), esetleg fehérítő krémmel bemasszírozni, mert ez a fáradt izmokra, ízületekre is jótékony hatással van. Sokan tornáztatják ujjaikat az esti kézápolás után. Ez a gémberedett, fáradt ízületeket fellazítja, egyenletessé teszi az erekben a vérkeringést, és segíti a krém felszívódását is.

A karok és lábak is megérdemlik a kényeztetést

Végtagjainkon sokkal hamarabb szárad ki a bőr, mint testünk egyéb részein, és kozmetikai hibáik is sokkal szembetűnőbbek a rövid ujjú ruhában vagy a miniszoknyában. Ezért minden fürdés után – vagy ha szükséges, még gyakrabban – ajánlatos olyan testápoló tejjel végigmasszírozni végtagjainkat, hogy a repedezettség, a hámló szárazság és a húzó érzés megszűnjön.

A lábfej házi ápolása járásunk és frissességünk megőrzése szempontjából is nagyon fontos. Ha elhanyagoljuk a lábápolást, fájhat a derekunk, a hátunk, és egész testünk rossz tartásévá, járásunk darabossá válhat, megjelenésünk fáradt hatást kelt.

Mindezt különböző lábfürdő sókkal, frissítő spraykkel, kenőcsökkel igyekezzünk kiküszöbölni. A lábfej tornáztatásával és masszírozásával is hozzájárulhatunk annak frissítéséhez, teherbíró képességének növeléséhez.

Ha otthon pedikűrözünk, soha ne vágjuk ki nagyon sem a körmök sarkait, sem a körömre ránőtt bőrt. Ezzel csak elősegítjük azok deformálódását, érzékennyé válását.

A törzs bőrfelületének ápolására a legcélszerűbb minden fürdés után a masszírozás. Sokan pakolásokat is alkalmaznak a mellek rugalmasítására, hasuk feszességének megőrzésére. E speciális vitaminos készítmények rendszeres használata eredménnyel kecsegtet.

1041
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23581

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]